Interview Jari Blokland – Monteur

“Als je iets wilt weten, wees niet bang om het te vragen.
Dan kan iemand je helpen.”

Jari werkt al 9 jaar bij Klimaatservice. Hij startte als stagiair en groeide door tot monteur en technisch leidinggevende. Nu volgt hij een cursus ontwerpen en werkt hij aan verschillende grote projecten in Amsterdam.

Grote projecten, vaste werktijden

Bij de grote projecten werkt Jari langere tijd op één locatie. “Iedere 1,2 of 5 jaar verhuis ik”, zegt hij. Vroeg in de ochtend reist hij naar het werk. Rond 4 uur ‘s middags gaat hij weer terug naar huis. “Dat is best overzichtelijk, heel anders dan voor onze servicemonteurs. Die zijn heel de dag op pad. Soms gebeuren er onverwachte dingen. Is er een lekkage? Dan moet je eerst dweilen. Er ligt een planning voor het project. Dan moet het wel af.”

Veel schakelen, soms in het Engels

Projectmatig werken betekent veel schakelen. Jari spreekt onder andere met onderaannemers, loodgieters, sprinklerinstallateurs, elektriciens en aannemers. Soms moet dat in het Engels: “We werken best vaak via uitzendbureaus met buitenlandse krachten. Die houden er gelukkig wel rekening mee dat er altijd iemand Engels spreekt en voor de anderen kan vertalen.”

Prioriteiten stellen

Met zoveel partijen in een project is het belangrijk om prioriteiten te stellen. “Je moet wel dingen kunnen wegstrepen”, zegt Jari. “Soms proberen mensen wel een loopje met je te nemen.” Daarom houdt hij de planning strak in de gaten. “Ik probeer zoveel mogelijk binnen de lijntjes te kleuren en alvast vooruit te kijken.”

Leren van elkaar

Sinds zijn eerste klus als stagiair heeft Jari veel geleerd. “Ik kreeg schooldagen doorbetaald en als ik lessen in de avond had, mocht ik daar met de auto van de zaak heen.” In de praktijk leerde hij veel van zijn ‘maatje’, een ervaren begeleider die nieuwe medewerkers helpt. Jari leerde ook van eigen fouten: “Je kunt het altijd hebben dat er iets lekt, omdat er nog een kraantje open staat. Dat kan de beste gebeuren.” Toch kan je volgens Jari beter voorkomen dan genezen: “Als je iets niet weet, wees niet bang om het te vragen. Dan kan iemand je helpen.”

Wil je ook bij ons aan de slag als Monteur?
Solliciteer op een van onze vacatures of bel met +31(0)184 613911 voor meer informatie.

Meer collega’s

Jan de Rooij

Jan startte als uitzendkracht, groeide van hulpmonteur tot monteur en daarna van serviceleider tot contractmanager. 

Dick Brandwijk

Dick is sinds 2007 in dienst en bedrijfsleider van de ‘nieuwe’ tak Elektrotechniek. 

Dirk de Kruijf

Na gestart te zijn als ontwerper en calculator is Dirk nu werkzaam als projectleider voor nieuwbouwprojecten. 

Kom je ons team versterken?

Bij Klimaatservice BV en Elektroservice BV is er veel mogelijk. Kijk hieronder voor het overzicht aan actuele vacatures in de installatiebranche op onze verschillende locaties.