Interview Jaco Timmermans – Assistent monteur

“Stap voor stap verken ik de mogelijkheden
binnen het bedrijf om door te groeien.”

In 2021 startte Jaco als Assistent monteur bij Klimaatservice Holland. Hij werkte aan diverse projecten, met verschillend werk. Ondertussen leert hij verder om monteur te worden. Dat is goed te combineren: “De dingen die ik in mijn opleiding leer, komen direct terug in de praktijk.”

BBL-traject

Toen Jaco startte bij Klimaatservice in 2021 was hij stagiair. Samen met een ervaren hoofdmonteur leert hij steeds nieuwe dingen. “Dat heet een leermeester”, vertelt hij. “Dat is een vaste collega waarmee je op pad gaat. Ik heb nu zelf wel wat verschillende locaties gezien, maar hij is op zoveel plekken geweest. Ik heb al veel van hem geleerd.”

Ontwikkelen

Met verschillende projecten en diverse werkzaamheden, is geen van Jaco’s dagen hetzelfde. “Je moet dit werk alleen doen als je geïnteresseerd bent in het vak”, zegt hij. “Het is echt meer dan alleen pijpjes maken.” Zo ging Jaco al aan de slag met: kabelgoten, gipsen wanden, laswerk, cv-installaties en koelmachines. “De afwisseling vind ik het leukste. Het installatievak is ontzettend breed. Je doet niet 50 jaar hetzelfde.”

Zomerborrels en leuke collega’s

Jaco werkt op locatie en komt regelmatig in het magazijn in Hardinxveld-Giessendam. De meeste collega’s ziet hij daar, of tijdens de zomer- en winterborrel. “Het is altijd leuk om met collega’s te praten”, zegt hij. “De sfeer is uitstekend en het is interessant om te horen waar de anderen mee bezig zijn. Klimaatservice is een heel divers bedrijf.” Jaco’s tip voor nieuwe collega’s is dan ook: “Als je op gesprek komt, weet dan wat voor bedrijf we hebben. Het helpt als jij al weet waar je wilt werken. Dan is er hier veel mogelijk.” Jaco verkent die mogelijkheden stap voor stap. “Ik zou eventueel wel hoofdmonteur willen worden, maar daar ben ik nog niet te veel mee bezig. Eerst maar eens monteur bereiken. Dan zien we daarna wel verder.”

Wil je ook bij ons aan de slag als Assistent monteur?
Solliciteer op een van onze vacatures of bel met +31(0)184 613911 voor meer informatie.

Meer collega’s

Jan de Rooij

Jan startte als uitzendkracht, groeide van hulpmonteur tot monteur en daarna van serviceleider tot contractmanager. 

Dick Brandwijk

Dick is sinds 2007 in dienst en bedrijfsleider van de ‘nieuwe’ tak Elektrotechniek. 

Dirk de Kruijf

Na gestart te zijn als ontwerper en calculator is Dirk nu werkzaam als projectleider voor nieuwbouwprojecten. 

Kom je ons team versterken?

Bij Klimaatservice BV en Elektroservice BV is er veel mogelijk. Kijk hieronder voor het overzicht aan actuele vacatures in de installatiebranche op onze verschillende locaties.