Sanitaire installaties

«

Als er brand uitbreekt wilt u de schade zoveel mogelijk beperken. Klimaatservice heeft daarvoor verschillende soorten brandbestrijdingsinstallaties. Onze installaties gaan het vuur te lijf met brandslangen, blussers en sprinklerinstallaties.

Brandslanghaspels, draagbare brandblussers

Brandblusinstallaties uitgevoerd met haspels en/of draag- bare blussers bestrijden  een brand in een vroegtijdig stadium. Klimaatservice zorgt bij de installatie naar een goede werking, gemakkelijke hanteerbaarheid en eenvoudige bediening.

Droge blusleidingen

Droge blusleidingen worden in grotere gebouwen aangelegd. Dit zijn stalen buizen waar de brandweer zijn watertoevoer op aansluit. Zo kan de brandweer op bepaalde plaatsen in het gebouw brandslangen gebruiken. Er zit normaal geen water in de leiding, vandaar de naam ‘droge blusleiding’.

Blusgasinstallaties

Een blusgasinstallatie wordt vooral toegepast in ruimten met     kostbare, watergevoelige apparatuur. Blusgas wordt vaak toegepast in computer- en serverruimten, waar bij het blussen geen waterschade mag ontstaan.

Sprinkelinstallaties

Een sprinklerinstallatie bestaat uit een watervoorziening, een leidingnet met sprinklers en een meldinstallatie. In elke sprinkler zit een glaspatroon dat reageert op de omgevingstemperatuur. Bij brand stijgt de temperatuur waardoor de vloeistof uitzet en het glaspatroon stukspringt. Dit maakt de weg vrij voor het water.

Service & Onderhoud, 24/7

Bij elk project wordt na oplevering een service- en onderhoudscontract aangeboden. Na afsluiting van het contract wordt de installatie periodiek onderhouden en gecontroleerd. U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de onze service-afdeling.

Mogen wij uw brand bestrijden?

Klimaatservice ontwerpt en installeert brandblusinstallaties voor gebouwen en schepen. Ook industriële installaties kunnen we aan. Benieuwd wat wevoor u kunnen doen? Neem contact op met onze specialisten via onze contactpagina.

[vc_up_custommenu nav_menu=”88″ el_class=” zijmenu”]

Wilt u meer weten over sanitaire installaties? Neem dan contact met ons op.