Gemeentehuis, Capelle aan den IJssel

« »

Gemeentehuis
Capelle aan den IJssel

Omschrijving: Revitalisatie Gemeentehuis Capelle aan den IJssel
Adres: Rivierenweg 111
Vloeroppervlakte: 10.225 m2 BVO
Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel
Adviseur: Deerns Raadgevend Ingenieurs
Soort opdracht: Het project is middels een aanbesteding verworven.

In het gemeentehuis zijn tal van gebouwfuncties ondergebracht zoals raadzaal, trouwzaal, vergaderruimten, restaurant, burgerzaken en kantoren. Totaal omvat het gebouw ca. 10.000 m² verdeeld over 14 bouwlagen. Door Klimaatservice Holland zijn de 22 jaar oude hoofdcomponenten van de werktuigkundige installaties vervangen.

De renovatie is uitgevoerd terwijl het gebouw in gebruik bleef. Tijdens de uitvoering is er alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken. Ook zijn tijdelijke voorzieningen geplaatst om te blijven voorzien in koeling en ventilatie.

Het vervangen van apparatuur op grote hoogte, de multidisciplinaire samenwerking en het in bedrijf blijven van het gemeentehuis maakte het werk tot een uitdagende klus die tot volle tevredenheid van de opdrachtgever is uitgevoerd.
Het vervangen van de installaties draagt er mede toe bij om de doelstelling van de gemeente om CO2-uitstoot te reduceren, te verwezenlijken.

Omschrijving W-installaties:

De technische installaties zijn verdeeld over drie technische ruimten. Per technische ruimte zijn de installaties vervangen. Totaal zijn 4 luchtbehandelingskasten, 3 koelmachines, 3 ketels, 1 warmtepomp en 3 regelkasten vervangen dan wel aangepast. De luchtbehandelingskasten zijn nu voorzien van warmteterugwinning middels warmtewiel. Alle bijkomende werkzaamheden aan leidingen en appendages zijn meegenomen. Daarnaast zijn alle bouwlagen voorzien van VAV-regelingen.

Omschrijving bouwkundige werkzaamheden:

Alle benodigde bouwkundige voorzieningen behoorden tot onze verantwoordelijkheid. Op de 14e verdieping is een groot deel van de technische ruimte gesloopt om de huidige luchtbehandelingskast eruit te kunnen halen. De nieuwe luchtbehandelingskast is opgenomen in de dakopbouw en vormt nu één geheel met de gevel. Alle daarvoor benodigde voorzieningen aan constructie, gevel, dak en tijdelijke voorzieningen zijn door ons meegenomen en gecoördineerd.