Post 120, Dordrecht

« »

Post 120, Dordrecht

Omschrijving: Post 120
Adres: Johan de Wittstraat 120
Vloeroppervlakte: 8.390 m² BVO
Opdrachtgever: TransVorm
Architect: Dam & Partners
Aannemer: TransVorm
Soort opdracht: Opdracht is verkregen als onderaannemer van de bouwkundig aannemer. Op basis van bestek en tekeningen is het project verder uitgewerkt. Gedurende de bouw worden de huurdersinvullingen verwerkt in het ontwerp.

Het voormalig postkantoor in Dordrecht, midden in de stad, wordt omgebouwd naar een duurzaam complex om te wonen, werken en winkelen. Vanaf begin jaren ’70 is het gebouw door PTT-Post gebruikt als postkantoor met op de verdiepingen telefooncentrales. Er worden hoogwaardige kantoren en commerciële ruimten ontwikkeld. Post 120 wordt het groene hart van Dordrecht. Dit komt tot uiting door de realisatie van de grootste daktuin van Dordrecht, het hergebruiken van zoveel mogelijk materialen en een duurzaamheidsambitie in de vorm van een Breeam Very Good certificaat voor het kantoren gedeelte.

Door Klimaatservice Holland en Elektroservice Holland worden de complete werktuigkundige en elektrotechnische installaties gerealiseerd. Voor de warmte- en koude opwekking wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie warmtepompen (VRV-IV). De luchtbehandeling is voorzien van warmteterugwinning en de verlichting wordt energiezuinig uitgevoerd.

Omschrijving W-installaties:

De werktuigkundige installaties omvatten alle sanitaire installaties (HWA, VWA, warm- en koudtapwater, sanitair en brandbestrijding), verwarming-, ventilatie-, luchtbehandeling-, koel-, en regelinstallaties. De verwarming en koeling wordt gerealiseerd middels een VRV installatie van de nieuwste generatie.

Omschrijving E-installaties:

De E-installaties omvatten de complete licht- en krachtinstallaties, data, camerasystemen, inbraakinstallatie, laadsystemen voor elektrische auto’s, brandmeld en ontruiming, videofoon/intercom, parkeerinstallatie (toegangscontrole) enz.