NoMa House, Zuidas Amsterdam

« »

NoMa House, Zuidas Amsterdam

Omschrijving: NoMa House
Adres: Gustav Mahlerlaan Amsterdam
Vloeroppervlakte: 15.893 m² BVO (excl. parkeergarage)
Opdrachtgever: SAX Vastgoed
Bouwmanager: Aronsohn Management
Architect: DAM & Partners
Adviseur: DWA Installatie en energieadvies
Aannemer: Dura Vermeer Midden West
Soort opdracht: Op basis van een inschrijving op het DO+ en een uitgebreid Plan van Aanpak is het werk verworven. Het werk is opgedeeld in fase A (uitwerking DO+ naar bestek) en fase B (uitvoering).

Gelegen aan de Zuidas van Amsterdam is het nieuwe kantoor NoMa House gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, commerciële ruimten op de begane grond en tien lagen kantoorruimte. Klimaatservice Holland vormt samen met Van den Pol Elektrotechniek, Installatie Combinatie NoMa (ICN). ICN heeft de complete werktuigkundige en elektrotechnische installaties gerealiseerd.

Verwarming en koeling worden geleverd via stadsverwarming/koeling. De afgifte bestaat voor het grootste deel uit klimaatplafonds. De ventilatie wordt geregeld op basis van aanwezigheid of CO2, afhankelijk van de functie. Daarnaast zijn tal van duurzame voorzieningen opgenomen behorend bij Breeam. Innovaties zijn de Ionisatie op de luchtbehandeling, waardoor er zuiverdere lucht aan de kantoren wordt toegevoerd en de toegepaste Multisensoren voor de nauwkeurige regeling van de ruimtetemperatuur. De Multisensoren zijn goed voor een innovatie credit en zijn mede gebruikt om het Breeam label van Excellent naar Outstanding te verhogen. De engineering en uitwerking is volledig in BIM gedaan.

Omschrijving W-installaties:

De werktuigkundige installaties omvatten alle sanitaire installaties (HWA, VWA, waterinstallatie en sanitair), de sprinklerinstallatie, verwarming-, luchtbehandeling-, koeling- en regelinstallaties.
Warmte en koude worden geleverd door stadsverwarming en –koeling. Verder bestaat het installatieconcept uit klimaatplafonds, vloerverwarming/koeling, VAV-regeling voor de ventilatie en warmteterugwinning van de ventilatielucht. De uitgebreide regelinstallatie maakt bediening van de installatie via smartphones mogelijk.