Nature’s Pride, Maasdijk

« »

Nature’s Pride, Maasdijk

Omschrijving: Distributiecentrum Nature’s Pride
Adres: Honderdland 611, Maasdijk
Vloeroppervlakte: 36.785 m² BVO
Opdrachtgever: Nature’s Management
Architect: Paul de Ruiter
Adviseur: DWA Installatie en Energieadvies
Aannemer: De Vries & Verburg
Soort opdracht: Na voorselectie is het werk middels een aanbesteding verworven.

Nature’s Pride is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Door o.a. de groeiende populariteit van eetrijpe mango’s en avocado’s heeft het bedrijf een nieuw pand betrokken. Het  gebouw, 37.000 m2 groot, is een gezichtsbepalende blikvanger langs de rijksweg A20. Het streven van Nature’s Pride was om één van de meest duurzame gebouwen van West-Europa te realiseren. Dit heeft zich vertaald in een BREEAM-NL Excellent certificaat.

Installaties

Voor de verwarming van het pand wordt volledig gebruik gemaakt van de restwarmte van de koelinstallatie voor o.a. de koel-, vries- en rijpcellen. Ook de koeling wordt door deze installaties geleverd. Daarnaast wordt regenwater hergebruikt en zijn luchtbehandelingskasten voorzien van een A-label.
Door Klimaatservice Holland B.V. worden de werktuigkundige installaties gerealiseerd.

Omschrijving W-installaties:

De benodigde warmte en koude worden volledig geleverd door de leverancier van de koude-installatie van de koel- en vriescellen. Het kantoor wordt verwarmd met restwarmte van deze installatie. De werktuigkundige installaties omvatten alle installaties voor hemelwaterafvoer, binnenriolering, warm- en koudtapwater, brandbestrijding, verwarming, luchtbehandeling, koeling en regeling. Het kantoor wordt voorzien van een klimaatplafond. Voor het werk is een BREEAM-Excellent ontwerpcertificaat en oplevercertificaat verstrekt.