Kantoor ODE, Amsterdam

«

Kantoor ODE, Amsterdam

Omschrijving: Kantoor ODE
Adres: Oosterdokstraat, Amsterdam
Vloeroppervlakte: 72.500 m² BVO
Opdrachtgever: OOA CV
Architect: UN Studio Amsterdam
Adviseur: Techniplan Rotterdam
Aannemer: Züblin Nederland B.V.
Soort opdracht: Op basis van inschrijving op VO en DO zijn we geslecteerd als uitvoerende partij. Samen met alle ontwerpende partijen is het DO uitgewerkt naar een Technisch Ontwerp. In deze fase zijn belangrijke optimalisaties zowel bouwkundig als installatietechnisch doorgevoerd.

ODE (OosterDoksEiland) is een van de mooiste plekken van Amsterdam, gelegen tussen de historische binnenstad en het IJ, vlak bij het Centraal Station. Als sluitstuk van de ontwikkeling van het eiland wordt het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com gerealiseerd, samen met nog ca. 42 hoogwaardige appartementen en een uitbreiding van de onderliggende parkeergarage. De fietsenstalling in de garage biedt ruimte aan 2.500 fietsen.

Klimaatservice Holland realiseert in samenwerking met Van den Pol Elektrotechniek de complete installaties. De technisch hoogstaande techniek, de omvang en de locatie maken dit tot een uniek en uitdagend project.

De benodigde warmte en koude wordt geleverd door de energiecentrale van het Oosterdokseiland. In de kelder bevindt zich het technische hart van het gebouw. Warmte- en koudeverdelers en de luchtbehandelingscentrale zijn hier opgesteld. Via 5 schachten wordt de warmte, koude en ventilatielucht gedistribueerd door het gebouw. De kantoorruimten worden grotendeels geklimatiseerd middels strekmetalen klimaat-plafonds. Lucht wordt toegevoerd middels vloerroosters. Het gehele pand wordt voorzien van een sprinklerinstallatie.

Regeltechnisch wordt een uniek concept gerealiseerd met indoornavigatie met een grote nauwkeurigheid. Een gebouwapp ondersteunt de gebruiker in een frictieloos gebruik van het gebouw en de voorzieningen.

Omschrijving W-installaties:

De werktuigkundige installatie omvat de hemelwaterafvoer, binnenriolering, water, brandbestrijding, sprinkler, verwarming, ventilatie, koeling en regelinstallaties.

Warmte- en koudelevering door de reeds aanwezige energiecentrale. Verwarming en koeling middels 23.000 m² strekmetalen klimaatplafonds, aangesloten op ca. 40 km leidingwerk. De luchtbehandelingscentrale bestaat uit 6 LBK’s, goed voor totaal 325.000 m³/h.