Hourglass, Zuidas Amsterdam

« »

Hourglass, Zuidas Amsterdam

Omschrijving: Hourglass
Adres: Parnassusweg Amsterdam
Vloeroppervlakte: 41.664 m² BVO
Opdrachtgever: SAX Vastgoed
Bouwmanager: Aronsohn Management
Architect: Dam & Partners
Adviseur: DWA
Aannemer: Hurks
Soort opdracht: Na selectie is het Voorlopig Ontwerp uitgewerkt naar Defintief Ontwerp in samenwerking met de projectmanager, architect, adviseur en bouwkundig aannemer.

Het zandlopervormige gebouw aan de Zuidas van Amsterdam omvat een mix aan functies. 22.000 m2 kantoor, 700m2 winkel- en horecaruimten, en een appartementenhotel van 115 kamers voor extended stay en een publiekstoegankelijk restaurant op de 15e verdieping. De 2-laags parkeergarage onder het gebouw voorziet in 145 parkeerplaatsen.

Door Klimaatservice Holland worden de complete werktuigkundige installaties gerealiseerd. Het pand wordt tevens voorzien van een sprinklerinstallatie. De benodigde warmte en koude worden geleverd vanuit de stadsverwarming en –koeling. De afgifte installatie bestaat voor de kantoren uit klimaatplafonds met een waterzijdige regeling per 1,8m, waardoor een grote flexibiliteit ontstaat.

Voor de benodigde ventilatie worden 10 luchtbehandelingskasten opgesteld verdeeld over 4 technische ruimten. Op ruimteniveau wordt op basis van aanwezigheid de luchthoeveelheid in 2-standen geregeld. Vergaderruimten zijn voorzien van regeling op basis van CO2.

Moderne regeltechniek voorziet in bediening middels een smartphone en maakt gebruik van bluetooth (BLE) technologie.

Duurzaamheid is geborgd door een Breeam Excellent Ontwerp certificaat.

Omschrijving W-installaties:

De werktuigkundige installaties omvattten de hemelwaterafvoer, binnenriolering, warm- en koudtapwater, sanitair, brandbeveiliging, sprinklerinstallatie, verwarming-, luchtbehandeling-, koel- en regelinstallaties.