Genmab te Utrecht

« »

Genmab te Utrecht

Omschrijving: Genmab te Utrecht
Adres: Uppsalalaan
Vloeroppervlakte: 11.250 m² BVO
Opdrachtgever: Dura Vermeer Vastgoed
Architect: Cepezed architecten, Den Haag
Adviseur: DWA
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Midden West
Soort opdracht: Na selectie is het project aan de hand van het ontwerp van de adviseur verder uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp, waarna we de realisatie hebben gedaan.

Op het ‘Utrecht Science Park (De Uithof)’ is het gebouw voor Genmab Research en Development Center gerealiseerd. Genmab is een belangrijke wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen en is al meer dan 15 jaar een belangrijk onderdeel van het zeer sterke cluster van kankeronderzoek op het Utrecht Science Park. De nieuwe onderzoeksfaciliteit bestaat uit laboratoria, kantoren en faciliterende ruimtes zoals een science café, plaza en auditorium.

Het gebouw bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met daarboven 5 lagen kantoor en laboratorium. In het midden is een centraal gelegen transparant atrium met vrijhangende schotels met diverse functies.

Door Klimaatservice Holland B.V. zijn de werktuigkundige installaties gerealiseerd. Opwekking vindt plaats middels een WKO-installatie (80 m³/h) gekoppeld aan een warmtepomp. Op het dak is een droge koeler geplaatst waarmee extra warmte dan wel koude geladen kan worden om de balans in de bodem te kunnen borgen. Ook kan de warmtepomp hierdoor als aanvullende koeling ingezet worden. De benodigde warmte en koude wordt afgegeven middels klimaatplafonds.

Omschrijving W-installaties:

De werktuigkundige installaties omvatten de complete sanitaire installaties (HWA, VWA, tapwater en sanitair), gasleiding, verwarmingsinstallatie, luchtbehandelings-installatie, koelinstallatie en regelinstallatie. De luchtbehandeling is gesplitst in laboratorium en kantoor. De luchtbehandelingskasten voor het laboratorium zijn redundant uitgevoerd. Voor de stoombevochtiging zijn op het dak gasgestookte units opgesteld. De afgifte van verwarming en koeling vindt plaats middels vloerverwarming/koeling en klimaatplafonds. Het gebouw is exclusief de inrichting opgeleverd. Wel is in het ontwerp rekening gehouden met de door de huurder te realiseren (lab)inrichting.