Coral-gebouw, Dordrecht

« »

Coral-gebouw, Dordrecht

Omschrijving: Coral Gebouw
Adres: Albert Schweitzerplaats, Dordrecht
Vloeroppervlakte: 5.300 m² BVO
Opdrachtgever: VORM Ontwikkeling
Bouwmanager: Oostelbos Van den Berg
Architect: Geurts & Schultze
Aannemer: Van Wijnen Bouw Dordrecht
Soort opdracht: Vanaf VO zijn we betrokken geweest en is door ons het ontwerp gemaakt (VO, DO en bestek), waarbij ook de afstemmingen met de verschillende huurders is gemaakt. Het ontwerp traject is voor de ontwikkelaar gedaan. De realisatie is gedaan met de aannemer en de aannemers van de inbouwpakketen van de huurders.

Het Coral gebouw is een uitbreiding op het gezondheidscentrum van Dordrecht. Het nieuwbouwproject bestaat uit een vijf bouwlagen tellend multifunctioneel gebouw en is ingesloten tussen bestaande bebouwing van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het politiebureau aan de Karel Lotsyweg. Binnen het gebouw zijn gehuisvest Fysiooo (fysiotherapie), Livit (protheses), Albert Schweitzer Ziekenhuis (poli dermatologie), Rijndam (revalidatiezorg) en Crabbehoff (24h specialistische revalidatiezorg).

Door Klimaatservice Holland en Elektroservice Holland zijn de VO, DO en bestekfase doorlopen waarbij we als adviserend installateur hebben opgetreden. In aansluiting daarop hebben we ook de realisatie mogen doen. De verschillende gebruikers vroegen om een flexibel installatieconcept. Verwarming, koeling en ventilatie vindt plaats middels 4-pijps inductie-units gecombineerd met stroken vloerverwarming. Per gebruiker is dit afgestemd op de situatie. Voor AsZ zijn specialistische ruimten gerealiseerd voor behandelkamers waarin ook kleine operatieve handelingen kunnen worden verricht. Elektrotechnisch zijn deze ruimten uitgevoerd met speciale aardingsvoorzieningen als zogenaamde Klasse I medische ruimten. Verder zijn er stekkerbare installaties toegepast.

Omschrijving W-installaties:

Complete sanitaire installaties (HWA, VWA, tapwater, sanitair en brandbestrijding) alsmede gasinstallatie, verwarming, luchtbehandeling, koeling en regelinstallatie zijn ontworpen en gerealiseerd.

Omschrijving E-installaties:

Complete elektrotechnische installaties bestaande uit licht- en krachtinstallaties, armaturen, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, intercom, data, toegangscontrole, en inbraakalarm.