De Marineafdeling van Klimaatservice Holland is actief in het nieuw bouwen, renoveren en onderhouden van technische installaties aan boord van passagiersschepen, veerponten, binnenvaartschepen, bagger- en werkschepen. Kwalitatief goede en bedrijfszekere installaties zijn essentieel en aan boord van cruiseschepen is voor onze klanten de luxe en het comfort voor hun gasten zeer belangrijk.

Het realiseren van installaties aan boord van cruiseschepen is één van de specialismen van Klimaatservice Holland. De gasten verwachten, evenals in een hotel, altijd warm water, een goed functionerende airco en verwarming in de hutten, het restaurant en de salon. De basis is behaaglijkheid en wij zorgen daarvoor. Verwarming, luchtbehandeling, koeling en de bijbehorende regeltechniek zijn de oorspronkelijke disciplines van Klimaatservice Holland. Deze zijn echter niet meer los te denken van andere specialisaties. Wij leveren koel- en vriescellen, het sanitair, warm- en koud-waterinstallaties, de vacuümsystemen en sewage treatments (vuilwaterverwerkingseenheden). Eveneens worden onder onze verantwoordelijkheid sprinklerinstallaties gerealiseerd. Dit zijn zowel conventionele sprinklersystemen als systemen waarbij het water onder hoge druk verneveld wordt, waardoor er met relatief kleine hoeveelheden water een groot brandblussend vermogen gecreëerd wordt. De waterschade is dankzij dit laatste systeem derhalve aanmerkelijk minder.

Wij beschikken over ervaren specialisten die het hele traject verzorgen. Vanaf ontwerp en installatie van de systemen tot en met het onderhoud. Hierin geven wij u graag advies, liefst in een zo vroeg mogelijk stadium.

Vergaande service

Klimaatservice Holland onderscheidt zich in de branche doordat het een snelle service in de vaargebieden kan waarborgen. Om onnodige kosten voor onze klanten te voorkomen wordt eerst geprobeerd eventuele problemen telefonisch op te lossen. Als het echt noodzakelijk is komen wij naar de klant toe. Vroeger wist de machinist zelf de meeste problemen aan boord op te lossen, tegenwoordig is de technische ervaring met de steeds complexer wordende installaties vaak onvoldoende. Daarom hebben wij een aparte servicegroep die wij in de vaargebieden van onze klanten kunnen inzetten. Wij verlenen 24 uur per dag service door heel Europa. Snelheid van reparatie is veelal heel belangrijk. Indien de ligplaats binnen redelijke tijd per auto te bereiken is wordt hiervoor gekozen, echter bij grotere afstanden gaan onze servicespecialisten per vliegtuig. Met andere woorden: Wij verlenen zowel letterlijk als figuurlijk vèrgaande service!